Producenci

Olej laurowy nierafinowany AJEDEN 30ml

Dostępność: brak towaru
Cena: 32,00 zł 32.00
ilość szt.
Zyskujesz 16 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Poj: 30ml

Olej laurowy wspomaga walkę ze wszelkiego rodzaju grzybicami, zmianami skórnymi, ukąszeniami owadów, łuszczycą, egzemą, trądzikiem, łojotokiem, łupieżem i wypadaniem włosów. Może być również stosowany jako odżywka wzmacniająca do paznokci oraz preparat ograniczający nadmierne pocenie się. Wykazuje silne działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i antyseptyczne, z tego względu polecany jest osobom z łupieżem, łuszczycą, łojotokiem, trądzikiem, opryszczką czy egzemą. Łagodzi dolegliwości dermatologiczne i odnawia płaszcz hydrolipidowy skóry. Regularne stosowanie pomaga przywrócić skórze jej równowagę – staje się zdrowsza, wygładzona, znikają też zaczerwienienia i niedoskonałości skórne. Działa normalizująco oraz ściągająco, zmniejsza widoczność porów oraz efekt błyszczenia się skóry. Stosowany regularnie na miejsca o nadmiernej potliwości (stopy, dłonie, pachy) reguluje pracę gruczołów potowych oraz zapobiega rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za nieprzyjemny zapach. Duża zawartość glicerydów nienasyconych kwasów tłuszczowych (laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego) wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, a także przyspiesza gojenie miejsc chorobowo zmienionych z łuszczycą, egzemą, bliznami potrądzikowymi, krostami oraz drobnymi ranami. Stosowany na włosy i skórę głowy pomaga zwalczyć łupież, zmniejsza świąd, a także zapobiega wypadaniu włosów poprzez stymulację cebulek włosowych. Dogłębnie je regeneruje, nie obciążając ich i wspomaga ich wzrost, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu. Laur posiada również silne właściwości rozgrzewające, które pozwalają na jego wykorzystanie w leczniczych kąpielach oraz masażach miejsc opuchniętych, stłuczonych, a także dotkniętych reumatyzmem. Pobudza krążenie krwi oraz rozszerza naczynka krwionośne. Olej ma lekką konsystencję i znakomicie wchłania się w skórę. Powinien jednak być stosowany punktowo lub dodawany do innych kosmetyków, aby mocno stężony nie podrażnił skóry.

Dla kogo: polecany jest osobom z łupieżem, łuszczycą, łojotokiem, trądzikiem, opryszczką czy egzemą

Działanie: przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i antyseptyczne; działa normalizująco oraz ściągająco, zmniejsza widoczność porów oraz efekt błyszczenia się skóry; reguluje pracę gruczołów potowych oraz zapobiega rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za nieprzyjemny zapach; pomaga zwalczyć łupież, zmniejsza świąd skóry głowy i zapobiega wypadaniu włosów 

Konsystencja: lekka - olej dobrze się wchłania

Zapach: ziołowy

Opakowanie: słoiczek z ciemnego szkła

Jak używać: możemy go stosować punktowo lub dodawać do innych kosmetyków (np. olejów nośnikowych lub kremów)

 

Składniki: Olej z liści wawrzynu szlachetnego (nierafinowany)

INCI: Laurus nobilis L

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Informacje w podsumowaniu zamówienia

Złożenie zamówienia oznacza zawarcie umowy sprzedaży. Sprzedawca będzie informował na wskazany adres e-mail o postępach w jego realizacji.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl